De kinderen

“DE KINDEREN VAN HET KINDERHUIS SINDS 1-10-2017”

Rosi, geboren in 1997

Rosi is Stella’s jongere zus en deelde ook haar lot.
Zij is een heel opgewekte en vlijtige vrouw die altijd vrolijk is en een goed humeur heeft. Rosi is heel muzikaal en speelt keyboard tijdens de kerkdienst op zondag. In de toekomst wil zij graag weeskinderen helpen. Zij zal dan ook mama Marianne opvolgen. Inmiddels heeft ook zij de 1e klas van het gymnasium doorlopen.

Zij is een hele goede scholiere. Haar interesses zijn eerder praktisch van aard dan intellectueel.

Laetitita (Letty) geboren 1997. Letty is sinds begin 2016 samen met haar zus Coletta in het kinderhuis gekomen. Helaas was hun moeder bij de bevalling van het 5e kindje samen met de baby gestorven. Gelukkig was zij al lang de vriendin van Rosi dus zij kwam in een bekende omgeving. Het is een schat van een meid. Heel lief voor Maria, Eliza en Anna, die zij geheel verzorgt.


Moris, geboren in 2001

Moris lijdt zoals veel mensen in Afrika aan een ernstige ziekte en heeft daarom speciale aandacht nodig.  Elke 2 maanden gaan we naar het ziekenhuis. Daar krijgt hij de benodigde medicijnen. Gelukkig zijn zijn bloedwaardes momenteel heel goed.

Bij hem let Marianne speciaal op gezonde voeding. Moris wil graag cool zijn, houdt van rock muziek en is graag met oudere jongens samen. Hij wil graag voetballer worden. Moris heeft bijzondere begeleiding en voorbereiding nodig voor zijn ongewisse toekomst.

Steveni, geboren in 2001

Steveni is  een dromer die zeer charmant en grappig is en met zijn fratsen de lachers op zijn hand krijgt. Hij staat steeds voor iedereen klaar. Heeft een heel lief en goed karakter. Maar leeft als hij vooral “oma Riet” kan plagen.  We hebben dan ook veel plezier samen gehad. Momenteel wil hij graag assistent van de dierenarts worden. Deze wil hem graag in zijn praktijk wil opleiden. Steveni zorgt heel goed voor de dieren en is erg leergierig.

Freddy, geboren in 2001

Freddy is een hoffelijke, vlijtige en nette jongen. Het is makkelijk voor Marianne dat hij haar steeds helpt bij het bereiden van maaltijden of ’s morgens vroeg de pap voor de kinderen klaar maakt. Hij houdt heel erg van koken en wil graag in een hotel gaan werken. Ook brood en wafels bakken doet hij als de beste. Momenteel volgt hij een speciale interne opleiding om diverse talen te leren. Dat is altijd goed als je in een hotel gaat werken. Ik ( Riet) heb hem dit jaar erg gemist. Alleen de eerste 2 dagen was hij thuis, daarna vertrok hij naar het internaat. Het gezellig samen groente schoonmaken enz, daarbij hem goede tips geven voor zijn toekomst heb ik heel erg gemist dit jaar.


Martha, geboren in 2003

Martha is een heel intelligent, rustig en nadenkend meisje. Zij leert graag alléén. Afgelopen 6-6-2016 is zij geslaagd  van school. Het was een groot feest. Zij is een heel vlijtige leerling en doet er alles aan om maar de beste van de klas te zijn. Haar band met Christina is nog steeds hetzelfde. Zij trekken veel samen op.

009-colettaColetta geboren 2003
Coletta is de jongere zus van Letty. Beiden gaan graag naar school toe. Ze is een vrolijke meid en voelt zich erg thuis in het kinderhuis. Helaas is hun beider moeder begin 2016 overleden bij de geboorte van haar 5e kind. Daar zij een vriendin van Marianne was, heeft Marianne deze 2 meisjes in huis genomen. Gelukkig kenden zij iedereen en was het daarom voor hen geen grote verandering. Beiden zijn een grote hulp in het kinderhuis.


Kastori, geboren in 2004

Kastori is de musicus van ons kinderhuis.
Hij bewijst zijn muzikaal talent iedere keer als muziek wordt gespeeld omdat hij dan de groep dirigeert.
Kastori is een zeer intelligent kind en zeer warmhartig. Door zijn charme kan hij iedereen om zijn vinger winden.
Zijn levendigheid en creativiteit, zijn voorliefde om in het middelpunt te staan zullen het hem makkelijker in het leven maken. Later wil hij koning, bisschop of manager worden.

Emanuel, geboren in 2005

Emanuel, “Ima” genaamd heeft ook een tragisch verleden. Hij leed aan ondervoeding en heeft daarom nog steeds een bijzondere verhouding tot eten. Emanuel heeft een zacht en goedaardig karakter maar op ieder moment spookt hij kattenkwaad uit.

Op school heeft hij een liefdevolle maar ook strenge hand nodig. Het laatste dictee had hij in geheimschrift geschreven en ingeleverd wat hem een slecht punt opleverde.
Toen de directeur hem nog eens testte schreef hij normaal en kreeg een “Excellent” als beoordeling. Later wil hij baas worden met een dikke buik.

Christina, geboren in 2006

Door haar zware ondervoeding had Christina en heel slechte start in haar leven. Daardoor is zij erg vatbaar voor ziekten. Zij heeft sinds de eerste kennismaking met mij een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels heeft zij een normaal gewicht. Zij verandert helemaal van een klein meisje in een “jonge Dame”. Is  clever en doet heel goed haar best op school. Ook is zij heel zorgzaam voor de 3 kleintjes.

Maria Gertrud, geboren in 2010

Maria kwam maart 2013 in het kinderhuis. Na één nachtje slapen, was ze al helemaal ingeburgerd. Maria is een heel lief en leerzaam kind, dat ook op school heel goed haar best doet. Vanaf de eerste minuut dat ik haar zag, had ze mijn hart gewonnen. Er is niets meer overgebleven van de kleine pop die ik heb leren kennen. Ze groeit als kool en spreekt al goed Engels. Daarbij is ze heel goed in rekenen.


Elisa, geboren in 2011

Elisa is 6 weken later dan Maria erbij gekomen. Die twee zijn echte vriendinnetjes en doen dan ook bijna alles samen. Het is een vrolijk kind, dat altijd honger heeft. Ze heeft een minder makkelijke start gehad als Maria, Maar nu gaat het heel goed met haar.  Zij is het tegenovergestelde van Maria die heel serieus is. Elisa daar en tegen lacht veel, maar is vooral op zoek naar eten.  Ook zij is het laatste jaar gegroeid, maar minder dan Maria. Het leren is voor haar maar bijzaak.

015-trotse-anna-19-8-2016

Anna, geboren in 2013

Anna is in juli 2014 in het kinderhuis gekomen. Ze was toen 15 maanden oud en woog maar 4 kg. De begin periode is heel heftig en spannend geweest. Vier keer heeft ze in het ziekenhuis gelegen. Nu is ze helemaal over de “berg”.  Ze is het zonnestraaltje in huis en heel bijdehand. Anna verkoopt iedereen; Ze is heel bijdehand en ondanks haar pas 3 jaar leert ze heel goed op de kleuterschool. Het ABC zingt ze als de beste in het Engels. Tellen kan ze in het Engels tot 20. Daarbij wil ze steeds weer opnieuw haar haren gevlochten hebben. Ze weet dat ze er mooi uitziet. Ze is voor allemaal het zonnestraaltje in huis.

Grace geboren 2014

Grace is gelijk met Justo  juni 2017 in het kinderhuis gekomen. In het begin was zij wat schuchter, maar nu voelt zij zich mede door Maria, Eliza en vooral Anna helemaal thuis.

Justo geboren 2014

Ook Justo is in juni 2017 in het kinderhuis gekomen. Hij is een vrolijk mannetje. Lacht altijd en is gelukkig als hij met Lego of kleine autootjes kan spelen.

Samen met Grace gaat hij ’s morgens naar de kleuterschool, waar zij zich goed thuis voelen.