Kinderhuis in Sumbawanga / Tanzania

“KINDERHUIS IN SUMBAWANGA / TANZANIA.”

084 Familie foto-2_kMarianne Iwanetzki met haar kinderen:
Van links: Emanuel, Christina, Kastori, Martha, Richard, Moris, Freddy, Steven, Rosi, Stella, Marianne

MSP1421tn_Afbeelding3tn_Afbeelding2

Tanzania ligt in Oost-Afrika net onder de evenaar en is een voormalige  duitse kolonie.
De internationale luchthaven bevindt zich aan de oostkust in Dar es Salaam. Sumbawanga ligt in het westen van het land tussen Rukwa- en het Tanganika meer aan de grens met Kongo en Zambia.
De afstand tussen Dar es Salaam en Sunbawanga is over land ca. 1.200 km.

Afbeelding4

Marianne Iwanetzki met Christina

Het Project „Kinderhuis Sumbawanga “ begon daarmee, dat ik, Marianne Iwanetzki, in November 2007 naar Tanzania reisde, in de buurt van  Sumbawanga . Het bezoek in het weeshuis aldaar toonde mij de tragische realiteit van de weeskinderen. Er werden daar ca. 80 kinderen door 2 nonnen en enige helpers verzorgd. Na een paar jaar als de kinderen sterk genoeg of te oud  waren moesten zij terug in de dorpen of leefden op straat om voor de nieuwe wezen plaats te maken.
Helaas was adoptie niet mogelijk omdat dit heel moeilijk is.

In juist dit weeshuis ontmoette ik het doodgewaande meisje Christina. Op dit moment was zij 1 jaar oud en woog 4 kg. Dit door ziekte en ondervoeding zwaar getekende meisje zou mijn leven voor altijd veranderen. Ik moest dit meisje simpelweg helpen! Ik probeerde het kind te adopteren om het in Duitsland te laten behandelen. Helaas was adoptie niet mogelijk omdat het heel moeilijk was.
Daarom besloot ik om een weeshuisproject te starten zodat soortgelijke kinderen in een “familie” leven konden en de nodige aandacht zouden krijgen. Het begon eerst met een paar kinderen maar mee en mee kwamen kinderen erbij zodat de groep nu uit 10 kinderen bestaat.
Het project is zo opgezet dat ieder kind het bezoek van een school mogelijk wordt gemaakt zodat ze niet als straatkinderen eindigen en om ze op de toekomst voor te  bereiden. Alle kinderen gaan naar de Engelse Medium School op welke school de kinderen niet worden geslagen. Deze school zorgt voor een goede opleiding.