Winkeltje

“De winkel van sinkel”

P1040140

In 2005 ben ik begonnen met zelf jam te maken voor de verkoop. Van 2 supermarkten kreeg ik toen dagelijks het fruit dat over was. Waar ik heel blij mee was. Helaas is daar sinds 2009 een einde aan gekomen.

Op vakantie aan de Bodensee werden de bramen, vlieren, bakpruimen, mirabellen en frambozen geplukt. Veelal daar verwerkt tot jam of sap, of ingevroren mee naar huis genomen.

Dus ook tijdens de vakantie zat ik niet stil. Heel blij ben ik met mensen die mij hier fruit aanbieden. En het worden er steeds meer. De enige vruchten die ik koop zijn ananassen en abrikozen. Vandaar dat die jam ook iets duurder is.

Vooralsnog heb ik nog steeds voldoende jam in de verkoop.

Van een biologische imker uit Munstergeleen betrek ik sinds 2011 diverse soorten honing.

Winkeltje2
Winkeltje3

Een paar vriendinnen maken hele mooie driedimensionale wenskaarten of van gedroogde bloemen. Ik heb alles, van geboortekaartjes tot overlijdenskaartjes en alles daartussenin. Communie, bruiloft enz.
Sinds 2008 heb ik ook gastendoekjes, badhanddoeken en babycapes met geborduurde opdruk. Vele soorten o.a. met bloemen, dieren, sportmotieven ( zie foto), Mickey Mouse, Donald Duck, Kerst en Paasmotieven. Alle letters van het alfabet( zie foto) Te veel om op te noemen. Ik heb veel thuis in voorraad, maar u kunt ook een eigen keuze maken uit de catalogus. Levertijd ca. 1 week.

De renner is de “op grootmoeders wijze” gemaakte koffielikeur. Heerlijk bij de koffie met een toefje slagroom er op, of over vanille ijs. De prijzen zijn v.a. proefflesje voor € 1,00 tot grote fles inhoud 0,7 ltr. € 9,95. Met diverse prijzen daar tussen in. Als geschenkverpakking met 2 glaasjes erbij komt er € 3,00 bij.

Om maar niet te spreken over de geschenkverpakkingen. Vanaf ca. € 4,00 tot zo duur U maar wilt. Diverse heb ik op voorraad, maar wilt u iets voor een bijzondere gelegenheid, b.v.  zilveren of gouden bruiloft, dan graag vantevoren bestellen.

Winkeltje4
2014-12-14 Jokola kerstconcert Fatimakerk Brunssum FB LD2A9436
2014-12-14 Jokola kerstconcert Fatimakerk Brunssum FB LD2A9439

Sinds 2012 heb ik ook 4 soorten puddingsaus, o.a. bramen-,  rode bessen, zwarte bessen en aardbeiensaus. Ik had niet gedacht dat die zo goed zouden verkopen. Een flesje van 200ml kost € 1,50.

Daarbij krijg ik vaak spontaan nieuwe spullen aangeboden, om die te verkopen. De mensen weten me te vinden en steunen op die manier het Kinderhuis.

Sinds 2010 verkoop ik ook 6 verschillende soorten gewijde noveenkaarsen. Elke Euro die ik kan verdienen is meegenomen voor studiegeld van de 13 kinderen uit het Kinderhuis Sumbawanga-Tanzania.

Iedereen is welkom in mijn “Winkeltje”. Wilt U niet voor niets komen, bel dan even van te voren 045-5258603, of mail naar rietniederer@ziggo.nl

161-2 alle letters v.h. alfabet
161-23enkele voorbeelden uit o.a. sport